2015 Dakar’da Türk Bayrağı Tekrar Dalgalanacak

2015 yılında 37. kez düzenlenecek olan dünyanın en zorlu ralisi Dakar’a Türkiye’den 2 takım katılacak. 04 Ocak – 17 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Dakar, Arjantin, Bolivya ve Şili’den geçerek tekrar Arjantin’de son bulacak. Bu sefer motosiklet kategorisinde 2 takım halinde Selçuk Bektaş, Koray Özkaplan, Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir katılacak.

Castrol’un ana sponsorluğunda yarışacak olan Castrol KTM Dakar takımının dün basın tanıtımına katıldım. Hem Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan ile tanışma fırsatı buldum hem de Dakar’da kullanacakları KTM’i yakından gördüm 🙂 Ne güzel işler yapıyorlar gerçekten. Yeri gelmişken rahmetli Kemal Merkit’i de saygı ile anıyorum. Toplam 9 kez Dakar’a katılıp 6 kez başarı ile bitirmişti ve “servis desteği olmayanlar” kategorisinde 2010 yılında birinci, 2011 yılında da ikinci olmuştu. Dakar’da tekrar Türk bayraginin dalgalanacak olmasi cok gurur verici.

castrol-ktm-dakar-3castrol-ktm-dakar-1

Sports People Turkey’nin düzenlediği organizasyona basından ilgi görmesi çok güzel.  Yiğit Top’un sunumuyla sporcularımızın 2015 Dakar için hedeflerini, hazırlıklarını ve stratejilerini öğrendik. 2015 Dakar için stratejilerini “bireysel başarı öncelikli takım sürüşü” olarak ifade eden Dakar tecrübeli Castrol KTM Dakar Takımı pilotu Selçuk Bektaş, önceliklerini, her pilotun kendi temposu ile devam etmesi, gerektiği yerde de birbirlerine destek olarak, hedeflerinin Buenos Airese’teki finiş çizgisine takım olarak ulaşmak olduğunu belirtti.

castrol-ktm-dakar-2 castrol-ktm-dakar-6

Artık bu sene Dakar’ı daha bir heyecanlı bekleyip, takip edeceğiz gibi geliyor. Dakar Rallisi boyunca www.dakar.com adresinden canlı izleyebilirsiniz.

Dakar rally_route_2015_Details_g

No Comment

No Comments

Post a Comment