Kafkasya Rotası

Kafkasya, kısa zamanda gitmeye karar verdiğim bir yolculuk olduğu için hazırlıklarımda kısa oldu. Hızlıca güney ve kuzey Kafkasya üzerine görülmesi gereken yerleri çıkararak rotamı belirledim. Gezinin büyük bir kısmını Gürcistan’da geçiyor olacak.

Yolculuğum 26 Ağustos akşamı başlayacak. Vakit kazanmak için akşam Gerede’de kalacağım. Daha önce Karadeniz’de gezdiğim ve asıl hedefim Kafkaslar olduğu için Karadeniz’i hızlı geçeceğim. Bir gece daha Giresun / Trabzon taraflarında kaldıktan sonra gezim Borçka’dan başlayacak. Borçka’da Macahel dağlarına bir göz attıkdan sonra hedef Gürcistan…

Gürcistan‘da ilk durak Batum, sonrasında Kutaisi, Borjomi ve Gori üzerinden Tiflis’e geçmeyi düşünüyorum. Tabi yol üzerinde kilise, katetral, kale ne varsa uğranacak 🙂 Tiflis’e üst kurduktan sonra ver elini kafkas dağlarının zirvelerine. Aklımda Mtskheta, Ananuri, Kazbegi, Tusheti, Sighnaghi, Udabno ve Vardzia ‘ı gezmek var. Artık nekadarını gezebilirsem. Sonrasında Türkgözü sınır kapısından tilki-kürkçü dükkanı ikilemesi gibi tekrar Türkiye’ye döneceğim. Sonrası Çıldır gölü, Ani harabeleri, Kars, Ardahan, Şavşat (Karagöl) ve Artvin gezilecek ve dönüş yoluna geçilecek. Dönüş yolu olarak Kaçkarlar’ın arkasındaki dağ yolundan Trabzona, oradan direk oradan İstanbul’a düşünüyorum.

Yol boyunca beni site üzerinden veya twitter üzerinden üzerinden takip edebilirsiniz.

6 Comments

6 Comments
  • Korsan denizci (Rıza Arslan)

    Slm
    Tek kelimeyle mükemmel…
    Kıskanmayanı …inan nallarım…
    Emeğine sağlık,Teşekkürler.

    • Serkan Sogut

      Rıza selamlar, çok teşekkür ederim beğendiğine sevindim 🙂 Zaten bir avuç motosikletçiyiz birbirimize yararımız olsun istedim.

  • Sebahattin

    güzel bir plan olmuş fakat birz geç yazıyorum ben de buna benzer bir gezi planlıyorum daha erken bir tarihte ama pek bilgim yok nerede nereyi gezeceğim bilmiyorum güzel bir detaylı araştırma sanırım şart. keşke tarihler yakın olsaydı birlikte gidilebilirdi kim bilir…

  • isamail arda

    arkadaşım senı tebrik ederim y olun açık olsun hep…..benim annem çerkez bende oraları çok görmek ıstıyorum , nasıl motorcuları seviyorlarmı yoksa zarar veriyorlarmı .

    • Serkan Sogut

      Teşekkür ederim. Türkleri seviyorlar ve oldukça samimiyet gösteriyorlar. Kesinlikle gitmeni tavsiye ederim 😉

Post a Comment